Nyt om IMS’ arbejde for ytringsfrihed


Hvordan finder minoriteter en stemme i Pakistan?

IMS rådgiver i Pakistanen deler en historie, der rejser foruroligende spørgsmål om de løfter om lighed og beskyttelse, en stat giver sine borgere. Læs med på vores blog.


Ambassadørmøde: Civilsamfund mellem trolde og cyber-terrorister

A AFP journalist views a video on January 25, 2019, manipulated with artificial intelligence to potentially deceive viewers, or “deepfake” at his newsdesk in Washington, DC. – “Deepfake” videos that manipulate reality are becoming more sophisticated and realistic as a result of advances in artificial intelligence, creating a potential for new kinds of misinformation with devastating consequences. (Photo by Alexandra ROBINSON / AFP) / TO GO WITH AFP STORY by Rob LEVER “Misinformation woes may multiply with ‘deepfake’ videos”


Udenrigsministeriet og IMS inviterer til debat d. 20 august kl. 16.00 -17.30

Internettet skaber hidtil usete muligheder for civilsamfundsdeltagelse og inddragelse. Men der er også en mørk side. Kom og vær med når de danske ambassadører i Ukraine og Indonesien sammen med Danmarks første tech-ambassadør Casper Klynge ser på, hvordan Danmark kan være med til at skabe plads og råderum for civilsamfundet – og borgere i almindelighed – online.

Deltagere:
• Stine Bosse, kommissionsformand TechDK mm. – om at forene danske samfundsværdier med ny teknologi.
• Ruben Madsen, dansk ambassadør i Ukraine – om den digitale kamp mod trolle og russisk online indflydelse
• Rasmus Abildgaard Kristensen, dansk ambassadør i Indonesien – om misinformation og fundamentalisme online set fra den danske repræsentation
• Casper Klynge, Tech ambassadør – om Udenrigsministeriets arbejde herunder dialog med tech-industrien
• Emilie Lehmann-Jacobsen, ph.d. og Asien programrådgiver hos International Media Support (ordstyrer)

OBS: Husk tilmelding senest 19. august via email til hmcstud@um.dk 

Se mere på Facebook – og tag gerne din kollega med under armen. Vi glæder os til at se jer!


Årsrapporten 2018-19 er landet!

IMS annual report

”Vi oplever de mest effektive resultater, når aktører i medier og forkæmpere for pressefrihed går sammen om én fælles sag,” siger IMS’ direktør,Jesper Højberg, i sit forord til dette års årsrapport. Med udgangspunkt i vigtigheden af koalitioner i det arbejde, IMS laver, berører rapporten kønsroller i medierne, udfordringen med ny teknologi for uafhængige medier og belyser mediernes rolle i forbindelse med valg.


NY ANALYSE: Frygt, traume og lokale journalister 

International rapportering fra konflikter, som dem i Yemen og Afghanistan, er i stigende grad resultat af et arbejde, der primært udføres af lokale journalister. Udenlandske nyhedsbureauer er blevet lukket, og færre internationale korrespondenter rapporterer om disse konflikter, da de simpelthen betragtes som alt for farlige til at udsende internationale journalister til.

Dette kommer med en pris. 95 procent af journalister, der bliver dræbt i væbnet konflikt, er lokalt baserede journalister (UN News, 2015). Mens der har været stigende fokus på de fysiske og digitale sikkerhedsspørgsmål, som disse journalister står overfor, har der været mindre fokus på behovet for psykosocial støtte.

Forskere har vist, hvordan journalister, især krigskorrespondenter, er påvirket af det arbejde, de udfører (Feinstein et al.,2002). Men ingen har undersøgt virkningen på lokale journalister eller fixere for internationale medier, der lever og arbejder med at dække vold, konflikter eller katastrofer, der direkte påvirker dem.

Denne analyse, skrevet af Michelle Betz for IMS, ser på erfaringerne på tværs af lande med psykosocial støtte, der er blevet brugt i forskellige sammenhænge, ​​bl.a. i Mellemøsten, Asien og Latinamerika, og kommer med bud på yderligere forskning på området.