Vi redder journalisters liv

I dette årti er mere end 1334 journalister blevet dræbt. Hver dag sætter journalister overalt i verden deres liv på spil, når de går på arbejde. Men journalistik er ikke en forbrydelse. Vi hjælper journalister, som kæmper for retten til at skrive frit og afsløre korruption, magtmisbrug og rapportere fra krig og konflikt.

TOPSHOT – Palestinian paramedics and journalists carry a wounded fellow journalist during clashes with Israeli forces east of Gaza city, along the Gaza-Israel border in the Gaza Strip on October 5, 2018. (Photo by Said Khatib KHATIB / AFP / Ritzau / Scanpix )

Journalisters sikkerhed

I mange lande er journalister dagligt i fare, når de rapporterer fra konflikter eller dækker følsomme politiske emner. IMS giver dem værktøjer, så de bedre kan passe deres arbejde uden at komme til skade.

I konfliktramte lande yder vi akut hjælp til udsatte journalister og opbygger deres evner til at vurdere risici og bruge det nødvendige sikkerhedsudstyr.

Vi arbejder også med redaktører, medieejere, civilsamfundsorganisationer og myndgigheder for at forbedre journalisters arbejdsvilkår. Det gør vi, fordi en fælles indsats skaber bedre resultater.


IMS’ arbejde og erfaring med journalisters sikkerhed kombinerer:

  • Træning og uddanelse herunder risikoanalyse og førstehjælp
  • Katastrofeberedskab og en hotline 24/7, evakuering og uddeling af sikkerhedsudstyr og juridisk assistance.’
  • Fortalervirksomhed lokalt og globalt for at forsvare journalisters rettigheder og den internationale indsats omkring sikkerhed for journalister i fare.