Ny IMS ambassadør for pressefrihed

Radiovært og dokumentarist Iben Maria Zeuthen bliver IMS første ambassadør. Sammen med IMS skal Zeuthen skabe synlighed om organisationens globale arbejde og forsøge at nå ud til nye målgrupper i Danmark. Foto: Claudia Pujol Rosenlund

Vi er glade og stolte af at kunne afsløre, at radiovært og dokumentarist Iben Maria Zeuthen officielt er blevet International Media Support’s første ambassadør. Iben har i mange år været optaget af forholdene for danske journalister og vil nu sammen med IMS også rette blikket ud mod resten af verden for at beskæftige sig med emner som sikkerhed for journalister og god journalistisk i lande, hvor pressefriheden er under pres. Iben arbejder i dag på DR P1 og har igennem sine 14 år som journalist arbejdet på bl.a. Radio 24syv, P3, Alt for Damerne og Ekstra Bladet.

“At journalister angribes og forfølges på grund af deres arbejde, er en stigende global problematik – og rammer både mænd og kvinder. Men kvinder rammes hårdere af cybermobning, online chikane og hadtale i både Denmark og i de lande, hvor IMS arbejder. Jeg glæder mig til at hjælpe IMS på dette felt, og til at få en bedre forståelse af de udfordringer, mine journalistkollegaer i verdens brændpunker står med i hverdagen,” siger Iben Maria Zeuthen.

Iben Maria Zeuthen bliver IMS’ første ambassadør og direktør Jesper Højberg glæder sig meget til samarbejdet. ”Iben løfter allerede, på dygtig og konstruktiv vis, den væsentlige debat om online omgangsformer i Danmark. Sammen kan vi forhåbentlig skabe noget synergi mellem Ibens stærke stemme og vores internationale erfaringer. Iben har en solid journalistisk faglighed og brænder også for, at alle skal have adgang til god journalistik, man kan stole på – helt på linje med IMS’ værdier,” siger Jesper Højberg.